Polonya'yı ziyaret yapan Amerikan Başkanı Joe Biden, başkent Varşova'da 2. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar gören önemli simge yapılarından Kraliyet Kalesi'nin önünde konuşma yaptı.

Avrupa'nın kendisini Rus saldırganlığına karşı uzun bir mücadeleye hazırlaması gerektiğini söyleyen Joe Biden, Polonya doğumlu Papa 2. Jean Paul'ün sözlerine atıfta bulundu ve Polonya'nın eski Devlet Başkanı Lech Walesa'dan alıntı yaptı.

Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü

Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalinin "on yıllarca sürecek bir savaş" tehdidi oluşturduğunu söyleyen Joe Biden, "Bu savaşta uyanık olmamız gerekiyor. Bu savaş günler ya da aylar içinde kazanılmayacak. Uzun vadede bu mücadelede yer almak için şimdi taahhütte bulunmalıyız."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "Bu adam iktidardan artık gitmeli." Amerikan Başkanı Joe Biden, Rus halkına hitaben Rusların "düşman" olmadığını söyledi.

Joe Biden, "Masum çocukların ve yaşlıların öldürülmesini hoş karşıladığınıza veya hastanelere, okullara, doğumhanelere, Rus füzeleri ve bombalarıyla saldırılmasını kabul ettiğinize inanmayı reddediyorum."

Joe Biden konuşmasında "Barbarlık, asla özgür olma arzusuna galip gelmeyecek. Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak."

Kaynak: aa