Anadolu Efes depremlerde hayatını kaybedenler anısına mücadeleye siyah formayla çıktı.

İki takımın kontrollü oyunuyla geçen ilk yarıda LDLC Asvel soyunma odasına 49-45 önde girdi.

İkinci yarının başında bulduğu üst üste üçlüklerle öne geçen Anadolu Efes üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı 61-72.

Son çeyrekte farkı iyice kapayan Fransız ekibi maçın bitimine 3 dakika kala skoru eşitledi 82-82. Nefes kesen son dakikalarda De Bost'un yaptığı top kaybıyla Anadlolu Efes deplasmandan 90-89 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Milli Takım'ın Galler ve İzlanda maçlarını oynayacağı stadyumlar belli oldu Milli Takım'ın Galler ve İzlanda maçlarını oynayacağı stadyumlar belli oldu

Anadolu Efes, bu sezon ligde 12. galibiyetini alırken, ev sahibi ekip 17. kez salondan mağlubiyetle ayrıldı.

SON TOPLARDA SON SANİYELERDE ÇOK MAÇ KAYBETTİK

Ergin Ataman maçın ardından değerlendirmelerde bulundu:

“İlk olarak mutluyum çünkü hem benim hem oyuncularımın hem de bizi destekleyen insanların çok büyük problemler ve üzüntüler yaşadığı bir dönemin ardından umarım bir nebze olsun ülkemde bu maçı izleyenleri mutlu edebilmişizdir. Bu sezon son toplarda, son saniyelerde, uzatmalarda çok maç kaybettik. Bence bu maçta hücumda iyiydik. Son dakikalarda serbest atışlar kaçırdık ve top kayıpları yaptık. De Colo gibi durdurulması güç bir oyuncu önderliğinde ASVEL geri döndü. Ama son topu iyi kullandık ve iyi savunma yaptık. Sıralamadaki yerimiz için önemli bir galibiyet almış olduk.”