Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV'nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Bu kapsamda milyonlarca araç sahibi için süre yarın sona eriyor.

AYM, EK MTV'Yİ İPTAL ETTİ Mİ?

Mynet'in haberine göre; sosyal medyada yer alan bir iddia sonrası ‘Ek MTV iptal mi edildi?’ sorusu merak uyandırmıştı. İddiayı inceleyen doğrulama platformu Teyit. org, böyle bir kararın alınmadığını duyurdu.

Yola çıkacaklar dikkat: Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında arıza Yola çıkacaklar dikkat: Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında arıza

Ek MTV ödemesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın 24 Temmuz 2023’te Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

  • Bu başvuru sonrası, AYM’nin iptal davası isteğini 26 Temmuz 2023’te Genel Kurul’da görüştüğü görülüyor. Görüşmede, esasın incelendikten sonra, yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanacağı sonucuna varılmış.

  • 26 Temmuz 2023’ten sonra Anayasa Mahkemesi’nin gündeminde de herhangi bir konunun yer almadığı görülebiliyor.

  • 4 Eylül 2023 tarihi itibarıyla henüz bu konuda alınmış resmi bir karar yok. Anayasa Mahkemesi’nin bilgi bankası sisteminde ek MTV ödemesinin iptal edildiğine ilişkin bir karara rastlanmıyor.

  • Yüksek Mahkeme’nin esas incelemesini ne zaman yapacağıyla ilgili bir bilgiye ise açık kaynaklardan ulaşılamıyor.
  •  Teyit, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne ulaştı ve yetkililer kararların resmi sitede yayınlandığını ve burada böyle bir karar yer almadığını belirtti.