Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün saat 14.00'te toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıda zam pazarlığının çerçevesini belirleyecek.Tüm ülkenin merakla beklediği yeni asgari ücret çalışmalarında takvim hızla ilerliyor. 

Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir Araç kullanıcılarına müjde! Benzin ve motorine indirim gelebilir

BAKANLIK ANKETİ PAYLAŞILMIŞTI

Basına kapalı gerçekleşen ilk toplantıda, işveren heyetine, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapmıştı.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğu bildirilmişti.

ANKETE TEPKİ

Anketin açıklanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na birçok emekçiden ve sendikadan tepki yağmıştı. Bu anketin kabul edilemez olduğunu 7.845 lirayla ev kiralarını bile zor ödeyeceklerini ifade etmişlerdi.

ASGARİ ÜCRET  NE OLACAK?

Yeni asgari ücret konusunda her gün değişik haberler gelemeye devam ediyor. Kulislerde konuşulan rakamlara göre asgari ücretin en az 8000 TL civarlarında olması bekleniyor

O PARTİ DE TEKLİFİNİ SÖYLEDİ

Asgari ücretle ilgili teklif açıklayan partilere bir yenisi daha eklendi Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi de asgari ücret teklifini paylaştı. Partinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada: "Asgari ücret, asgari sefalet olmasın. Gelecek Partisi olarak asgari ücret teklifimiz 9.517 TL’dir" paylaşımıyla asgari ücret beklentisini yükseltti.