Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Beklenen müjde geldi.


Bedelli askerlik hakkından faydalanmak isteyen gençler ve yoklama kaçakları için çıkacak olan af 550 bini genci ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bedelli affı yasa tasarısı hazırlandı. 550 bin gencin askerlik affından yararlanabilmesi için hazırlanan tasarı Meclis'e sunuldu. Bu aftan yararlanacak olan gençler bedelli ücretini zamlı ödeyecekler.

MİT'ten istihbarat desteğiyle, DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı MİT'ten istihbarat desteğiyle, DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı

AK Parti tarafından hazırlanam teklifin en geç önümüzdeki hafta başında Meclis'e sunulması bekleniyor. Bayram tatilinden önce tasarının yasalaşması sağlanacak.

Tekliften bakaya, yoklama kaçağı ya da saklı (Yirmi yaşına girdikleri halde isimlerini nüfus kayıtlarına geçirmemiş olanlar) olduğu için bedelli düzenlemeleri kapsamına girmeyen gençler bir defaya mahsus olmak üzere yararlanabilecek.