Türkiye içinde ve dışında vatanını canla başla savunan astsubaylar özlük haklarından olan tazminat hakkının yetkililer tarafından kednilerine verilmesini istiyor.

Yine yaptıkları etkinlikler ve paylaşımlarla gündeme gelen Astsubaylar söz konusu durum hakkında seslerini ilgili yerlere duyurmaya çalışıyorlar.

İşte o tvitlerden bazıalrı..

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

18 maddeden oluşan torba yasanın içeriği arasında ilk sıraya yerleşen konu ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin baş yapıtlarından olan Astsubaylara tazminat verilip verilmeyeceği merak edilmeye başlandı.

Bir astsubay  emekli olması halinde kazancının yüzde 45’ini alabiliyor. İstenilen tazminatın verilmesi halinde astsubayların emekli maaşlarında artış söz konusu oalcak. Ancak astsubaylara yönelik herhangi bir kanun çalışması henüz yapılmazken Yıllardır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen astsubaylar gözlerini komisyona geleceği düşünülen torba yasadan çıakcak olan konuyu merakla beklemeye başladı.

Astsubaylar, yıllardır istedikleri  tazminat taleplerinin yerine getirilmesi için sosyal medyada birçok konu hakkında tvit atıyorlar. Emekli ve görev başındaki binlerce personel konunun çözülmesi için hergün yüzlerce tvit atılıyor.

Astsubayalrın sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Kemal kılıçdaroğlu bu sorunu çözeceğini dile getirerek şunları kaydetti:

 'Yıllardır Astsubaylara tazminatları ile ilgili sözler verdiler ve tutmadılar. Bay Kemal küçük büyük demeden, her şeyi takip eder, çözümü bilir. Sen merak etme kahraman Astsubayım, görev tazminatınızı hak ettiğiniz oranda vereceğim, sizlere de baharlar gelecek.' dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'de konuya açıklık getirerek:

'Sn. Cumhurbaşkanımız ve Milli Savunma Bakanımızın Astsubayların tazminat hakları ile ilgili verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz.

Vatan savunmasında en önde yer alarak canını ortaya koyan Astsubaylar, haklarını alırken de önde olmak istiyorlar.

Havada, karada, denizde, denizaltında, dağda, bayırda, sınır ötesinde; kar, kış, yağmur, çamur demeden çalışan Astsubaylar, masa başında çalışanlarla bir tutulmak istemiyorlar.

Önce vatan, önce işimiz diyen Astsubaylar tazminat bekliyor.

Astsubaylara tazminat konusunda hak ettiklerinin verilmemesi, TSK’ya olan aidiyet duygularının zedelenmesine neden olmaktadır.

Astsubaylara yapılan haksızlığın önüne geçin.

Astsubaylara hep mağduriyet, hep mağduriyet, yeter artık.

Duyun artık bu kadar haykırışı, verin Tazminatımızı.'' dedi.