Geçim sıkıntısı ve işsizlik nedeniyle gelecek kaygısı çeken yüz binlerce öğretmen atanmak için bekliyor. Özel okullarda ağır şartlarda çalışan ve meslekleri dışında çeşitli işler yapmaya mecbur kalan öğretmenler, seslerini yetkililere duyurmak için çeşitli yollarla mücadale etmeye devam ediyor.

100 bin öğretmen ataması yapılmasını talep eden ve öğrencilerine bir an önce kavuşmak isteyen öğretmenler, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Daha önce konuya ilişki açıklamalarda bulunan İYİ Parti Meral Akşener, köy okullarını açacaklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Açacağımız 11 bin köy okuluna 2 yıl içinde 100 bin öğretmen atayacağız. Gençler köylere gidip öğretmenlik yapacaklar. Daha sonra 150 bin öğretmen atayacağız, 22 bin köy okulunu açmış olacağız. Tarımla ilgili girdiler, üreticiye baştan verilecek. Kredi kooperatiflerindeki kredi borçları yapılandırılacak. Havza bazlı tarım yapacağız, ekilecek ürünler önceden ilan edilecek."

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!