Türkiye'yi kasıp kavuran ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenlersorunu gün geçtikçe artıyor. "Devlet ihtiyacı kadar öğretmen alır, eğitim fakültesinden mezun herkesi atamak zorunda değil" gibi ibarelerin aksine mesleğini yerine getirmek için yanıp tutuşan öğretmen adayları öğrencilerine kavuşacağı o günü bekliyor.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER TWİTTER'I SALLADI

Atama bekleyen öğretmenler Twitter'da TAG çalışması başlattı. En az 25 bin atama isteyen öğretmenler Twitter'da Trend Topic listesine girmeyi başardı. Kısa sürede 33,8 B tweet ile Türkiye gündemine giren öğretmenler bir an önce atama takviminin açıklanmasını bekliyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı! Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı!

2022 KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir atama takvimi yayınlamaayn MEB öğretmenleri mağdur etti. Bu duruma tepki gösteren öğretmenler şubat ayı için en 20 bin atama beklediklerini sosyal medya platformları üzerinden duyurdu.