TRT İspanyolca yayın hayatına başladı TRT İspanyolca yayın hayatına başladı

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ'nün medya yapılanmasıyla ilgili davanın duruşmasında cumhuriyet savcısı, tüm dosya kapsamı ve Yargıtayın bozma ilamı dikkate alındığında, sanığın örgütle organik bağ kurduğuna dair yeterli delil bulunmadığı, eylemlerinin “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçu kapsamına girdiğini belirtti.

ERDOĞAN'A HAKARET

Mütalaada, sanığın kullandığı Twitter hesabı üzerinden 3 Temmuz 2014’te bir paylaşım, 15 Temmuz 2014’te ise yaptığı iki ayrı paylaşıma o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği kaydedildi.

Sanığın Twitter hesabından 5 Ocak 2015’te “İŞİD birini kaçırırsa kimse korkmasın! MİT hemen alır gelir, ne de olsa yabancı sayılmazlar birbirlerine?” şeklinde tweet attığı belirtilen mütalaada, sanığın bu paylaşımının ise “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçunu oluşturduğu bildirildi.

Mütalaada, sanığın “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı zincirleme şekilde alenen hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçlarından 1 yıl 11 ay 15 günden 6 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Taş’ın avukatının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.

ATİLLA TAŞ'TAN "TESLİM OLUYORUM" PAYLAŞIMI

Hakkında 6 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen Atilla Taş, sosyal medya hesabı üzerinden flaş bir paylaşımda bulundu.

Taş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yarın sabah teslim oluyorum hakkınızı helal edin ulen vefasız köftehorlar bidaa ne zaman görüşürüz bilinnez. hadi bana eyvallah."