Türkiye'nin NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'nın terör bağlantılarını kesmelerini istemesinin ardından Almanya, Fransa ve Yunanistan başta olmak üzere farklı Avrupa ülkelerinde PKK gösterilerinde artış yaşandı. Ankara, bu durumun üzerine bahsi geçen ülkelerin büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi.

Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez Özgür Özel, tren kazası davası duruşmasını izlemek için Çorlu'da: Bu iş burada bitmez


PKK’nın Almanya ve Fransa’da düzenlediği gösteriler nedeniyle bu iki ülkenin Ankara büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını, hafta içinde bizzat Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu. Bakan Çavuşoğlu, her iki ülkeye hem Ankara’da hem de Paris ve Berlin’de Türkiye Büyükelçilikleri aracılığıyla tepki gösterildiğini, “İki büyükelçiyi de bakanlığa çağırdık ve tepkimizi gösterdik, sert şekilde uyardık.
Misyonlarımız da o ülkelerde temaslarda bulundular. Ayrıca her iki ülkeye teröristlerin bu gösterilerine izin verdikleri için notayı da büyükelçilerine verdik ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini de vurguladık” dedi.

Türkiye’nin diğer tepkilerinin ardından son tepkisi de Yunanistan’a oldu. Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazariz de Bakanlığa çağırıldı. Büyükelçi, ülkesinin terör örgütlerine sağladığı imkanlar ve Atina’daki Türk Büyükelçiliği civarında düzenlenen PKK gösterisi nedeniyle çağırıldı. Lazaris’e terör örgütlerinin Yunanistan’da propaganda, finansman ve eleman temini faaliyetlerini rahatlıkla yürüttüğü ve terörle iltisaklı çevreler için Yunanistan’ın güvenli liman kimliğinin arttığı aktarıldı. Ayrıca Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden teröristlerin her türlü lojistik ve eğitim imkanlarından yararlandıkları Lavrion kampı örneği gösterildi.