Aydı'ın Efeler ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, öğrencilerin bindiği asansörün arıza vererek düştü. Paniğe kapılarak çıkmaya çalışan Zeren Ertaş, asansör kabini ile duvar arasında kalarak hayatını kaybetti. Ertaş, birkaç ay önce paylaştığı fotoğrafta asansör aynasına “Sadece ölüler görür” yazdı.

Efeler'deki Işıklı Kız Yurdu’nda gece meydana gelen asansör faciasında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Olay anında bölgede bulunan şahısların verdiği ifadeye göre  yurdun 6'ıncı katında 15 kişilik asansöre bir grup öğrenci bindi. Asansörün aşağı kaymasıyla öğrenciler paniğe kapıldı.

 Çıkmaya çalışan Ertaş, can havli ile atılınca asansör kabini ile duvar arasında sıkışarak feci şekilde can verdi. Genç kızın duvar ile asansör kabini arasında sıkışması üzerine asansörün durduğu, düşmesi halinde daha büyük bir facianın meydana gelebileceği ifade edildi.

22 ilde Bozdoğan-39 operasyonu: Aranan 239 şüpheli yakalandı 22 ilde Bozdoğan-39 operasyonu: Aranan 239 şüpheli yakalandı

Öğrencilerden birinin çektiği videoda “Video almamamız konusunda çok uyarıldık. Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar. Günlerdir uyardığımız asansör düştü. Kurtlu yemeklerden sonra canımız da artık tehlikede. Çok uyardık, hepimiz söyledik fakat asansör bir türlü yapılamadı. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Görüntü almamızı engellemeye çalışıyorlar. Artık bizim sesimizi duyun” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÖĞRENCİLER ÇILDIRDI!

Kız yurdundaki olayı duyan ADÜ'nün diğer yurtlarındaki öğrenciler Işıklı yurdu önünde toplandı. “Yönetim istifa”, “KYK susma hakkını savun” sloganları atan öğrencilere polis müdahale etti.. Kent meydanında toplanan öğrencilere de polisler TOMA’larla müdahale etti. Bazı öğrencilerin gözaltına alınması tansiyonu daha da yükseltti. Olayın ardından, KYK Kız Yurdu müdürü açığa alındı.