Twitter başta olmak üzere WhatsApp grıplarında mağduriyetlerini dile getiren Bağkur bekleyen binlerce vatandaş, seslerinini duyurmak için büyük bir mücadele gösteriyor. 

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

EYTADER Derneği Başkanı Nalan ESMERAY, 2000 sonrası esnaflık yapmış ancak tescili olmayan vatandaşlar kendilerini Oda ve Vergi kaydı olarak adlandırıyor. 

Bağkur'lu olmanın bir dezavatanj olduğunu dile getiren Esmeray, "EYT'de 43 yaşında emekli olanlar var. Bizler şu anda 48  îlâ  57 yaş grubunda insanlarız. Bazılarımızın esnaflığı bir şekilde devam ettirirken bir kısmımız doğal afet, kriz ve birçok güçlükle baş edemediğimiz zamanlardan dolayı sonlandırdığımız oluyor. Maalesef yaşlarımızdan dolayı emekli olamadığımız gibi 61 yaşını beklediğimiz için ya da primlerimiz eksik olduğu için ya da primlerimiz eksik olduğu için iş bulmakta güçlük çekiyoruz. Artık yaşlı damgası yediğimiz için kimse bize iş vermek istemiyor.

Birçok iş yerine gittiğinizde 38-40 yaşından daha yüksek alamayız kişileri çalıştıramayız gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Bizim mağduriyetimizde şöyle bir detay var. Bizler günlerimizi satın alacağız. Devletimize maddi boyutta bir katkda bulunacağız. Tescilimiz yapıldığında ve bu devletimize bir kazanç olacak ayı zamanda 500 bşb cibarı aslında şöyle düşünmekte fayda görüyoruz. 500 bin kişi eşleriyle beraber 1 milyon kişi eder.  Birçoğumuzun yetişkin oy potansiyeline sahiptir. " diyerek mağduriyetlerini yineledi.