4 Ekim 2000 tarihinden önceki döneme ait vergi kaydı bulunmasına rağmen Bağ-Kur kaydı olmayan vatandaşların sigorta başlangıç tarihi 4 Ekim 2000 olarak kabul edilmektedir. 2000 yılından önce Gelir Vergisi mükellefi olarak ticari faaliyete başlayan, bir vergi numarasına sahip, vergilerini düzenli olarak ödeyen ancak ekonomik zorluklar nedeniyle Bağ-Kur sigortası kaydını yaptıramayan vatandaşlar, 2003 ve 2008 yıllarında gerçekleşen Bağ-Kur sicil affı fırsatlarından yararlanamadıkları için emeklilik haklarından mahrum kalmaktadır. Bu nedenle, vergi ödedikleri yıllara ait faaliyetlerini emeklilik süreçlerine dahil edememektedirler.

BAĞ-KUR TESCİL AFFI GÜNDEM OLDU

Bunun üzerine hayal kırıklığına uğrayan Bağ-Kur tescil mağdurları tescil affı için yetkililere sesleniyor. Sosyal medya platformu X üzerinden #teskbagkuratescilhaktır etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce Bağ-Kur tescil mağduru katılırken etkinlik kısa sürede gündeme oturdu. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

BAĞ-KUR MAĞDURLARI TESCİL AFFI İSTİYOR

Bağ-Kur tescil mağdurları bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyor. X hesabından etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Bağ-Kur tescil mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.