Birçok sebepten dolayı ehliyetlerine el konulan vatandaşlar bir defaya mahsus da olsa ehliyet affı istiyor. Birçok sebepten dolayı ehliyetlerine el konulan vatandaşlar, diğer mağduriyetlerin giderildiği gibi buna da bir çözüm bekliyor. Ehliyet affı gelecek mi ne zaman çıkacak?

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Adaelt ve Kalkınma Partisi, 2024 belediye seçimleri için şimdi ehliyetler affı çalışmasına başlamakta . Borç yapılandırma paketi ile ilgili düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Ehliyet affına yönelik beklenen açıklama kabine toplantısı sonrası  Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'dan geldi. 

EHLİYET AFFI'NDAN KİMLER YARARLANACAK?

Ehliyet affı;  alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük durumunun dışındaki trafik cezalarını kapsıyor. Ehliyet affı ile yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyeti geri verileceği söylenmişti.

EHLiYET AFFI ŞARTLARI NELER?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin kara yolu altyapısının, bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirildiğini, bu sayede bilhassa ölümlü trafik kazalarında sadece son 5 yılda neredeyse yarı yarıya azalma sağlandığını söylendi.

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin salgın döneminde artan ihracat ve iç piyasadaki canlılık sebebiyle kara yollarındaki ticari seferlerde daha büyük yoğunluk yaşandığını söyleyerek, bireysel ve ticari kara yolu kullanımındaki artışın, alınan tüm önlemlere rağmen kural ihlallerinden dolayı sürücülerin ehliyetlerine yetkililer tarafından el konulduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

EHLİYET AFFI NE ZAMAN MECLİSTE ONAYLANACAK?

2 buçuk milyon sürücünğn ehliyetine el konulurken 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlanacak.