Temmuz ayının yaklaşmasıyla beraber ülke genelinde en çok  "Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?" sorusunun cevabı merak edilip araştırılıyor. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete 2022 yılı için yüzde 50 oranında zam yapmıştı. Enflasyonun artması ve bununla beraber hayat pahalılığı asgari ücretle çalışan vatandaşların cebini yakmaya başladı. Bu durumdan kaynaklı Temmuz ayında başta emekli maaşlar olmak üzere asgari ücrete de zam yapılacağı yönünde söylentiler yayıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında  "Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz." diyerek beklentileri arttırdı. 

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

SPK'den, borsalarda geçici işlem yasağı cezası SPK'den, borsalarda geçici işlem yasağı cezası

Bilgin, "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" dedi.

Asgari ücret zammına ilişkin Bakan Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamada, "Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücretle ilgili "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" dedi. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın hayat koşulları, ilettiği talep ve beklentileri bizim partimizin her zaman gündemindedir." ifadelerine yer verdi. 

AK Parti kanadından yapılan tüm bu açıklamalar asgari ücrete ikinci zam yapılacağı anlamına geldi ve yeşil ışık olarak agılandı. 

ASGARİ ÜCRET 5.940 LİRA OLACAK

SGK ve işsizlik sigortası primi Aralık ayına kadar karşılanması gündeme alınabilir. Bu şekilde asgari ücret net olarak 5.004 TL olabilir.

Memur ve emekli kesimi temmuz ayında enflasyon farkına göre zam olacak. Bu durum ilk defa  asgari ücretle çalışanlar için  ele alındı.  Şu an asgari ücret 4.253,40 TL'dir. Eğer beklenen yüzde 39,67 oranında 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşir ve bu oranda asgari ücrete zam yapılırsa net asgari ücretin 5.940 TL olabileceği belirtildi.