Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerden merkezi idarede bulunanlar, doğrudan kadroya geçirilirken belediyelerde çalışan taşeron işçileri, belediye şirketlerine aktarıldı. Sonuç olarak, 450 bin işçiye ayrımcılık yapıldı ve bu işçilere kadro verilmedi. Bu durum birçok eşitsizliği de beraberinde getirdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla tepki çekti. Milletvekili Kocamaz, konuşmasında belediye şirketlerinde çalışan taşeron işçilere kadro verildiğini söylerek belediyelerde artık taşeron sorununun olmadığını belirtti.

"Türkiye'de taşeronlaşmaya son verilmiştir"

Konuşmasında, "Hepinizin bildiği gibi 2018 yılında taşerondan kadroya geçiş konusunda 696 sayılı kanun hükmünde kararname düzenlemesiyle kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler başta olmak üzere kitlerde görev yapan yaklaşık 900.000 taşerona belediye şirketlerinde kadro verilmiş ve böylece Türkiye'de taşeronlaşmaya son verilmiştir." ifadelerini kullanan Kocamaz, belediye şirket işçilerinin tepkisini çekti.

Belediye şirket işçileri tepkili!

Kadro konusunda 696 sayılı KHK kapsamında kamuda görev yapan taşeron işçilerin durumu bilindiği üzere farklılık gösterdi. Merkezi idarede çalışanlar kadroya alınırken belediyelerdeki taşeron işçiler, tekrar belediye şirketlerine devredildi. Bu durum da birçok adaletsizliğe yol açtı. Bununla birlikte İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz'ın belediye şirket işçileri kadroya alındı ifadesi, halen kadroya alınmayarak mali, sosyal, özlük farklılıkları nedeniyle mağdur durumda olan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekti.

Belediye taşeronları norm kadro istiyor

Belediye şirket işçileri, norm kadro taleplerini sürdürüyorlar. Günümüzde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken işçiler, kamuda en düşük ücretle çalıştıklarını ve açlık sınırının altında kaldıklarını belirtiyor. Belediye şirket işçileri, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 49. maddesine göre norm kadroya geçmek için mücadele ediyor. Norm kadro, belediye şirket işçilerine daha iyi çalışma koşulları daha yüksek ücret ve daha güvenceli bir istihdam sağlayacak.