4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ederek yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. 

Sosyal medyada #TorbadaBİTyoksaOydaYok etiketiyle etkinlik düzenleyen belediye şirket işçileri taleplerini anlatarak torba yasada yer almak için yetkililere seslendi.

BAKAN BİLGİN GÜNDEME GELECEK DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere, belediye şirket işçilerine ve TYP işçilerine kadro gelecek mi sorusuna cevaben taşerona kadronun ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söyledi. Meclisin kısa süre sonra seçim takvimine girmesi ile birlikte taşerona kadro konusunun seçimden sonraya kalması bekleniyor.

Belediye şirket işçilerine kadro konusuna da cevap veren Bakan Bilgin, sıkıntıların tek tek halledildiğini, halledilmesi gereken bir sıkıntının olması durumunda bunu çözecek iradeye sahip olduklarını söyledi.

Taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro, deprem nedeniyle meclis çalışmalarına ara verilmesi üzerine ertelendi. Belediye şirket işçilerine kadro verilmesi konusunun 28 Şubat'ta Kabine Toplantısı'nda ya da Mart ayında gündeme gelerek seçim öncesinde çözüme kavuşturulması bekleniyor.