HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

2018 yılında yayımlanan KHK ile belediyelerde çalışan kadrosuz taşeron işçiler, belediyelerde kurulan şirketlere aktarılarak "belediye şirket işçileri" olarak adlandırılmaya başlandı. Ancak 696 KHK'lı belediye şirket işçileri, aynı işi yaptıkları kadrolu çalışanların aksine taşeron olarak adlandırılırken birçok haktan da mahrum bırakıldı. 

696 KHK'lı belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Yaşadıkları bu haksızlıktan kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden taşeron işçileri çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve hak ettikleri karşılığı alamadıklarını belirterek kadroya geçmeyi, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını, hak ettikleri maaşı ve ek ücretleri almayı talep ediyor. 

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Günümüzde belediye şirket işçilerinin kadrosuz olmasının büyük haksızlık olduğunu belirten işçiler yaşadıkları mağduriyeti yetkililerin görmemesine de tepki gösteriyor.

Sık sık sosyal medya uygulamalarında etkinlik düzenleyen belediye şirket işçileri X'te (Twitter) de sık sık gündem oluyor. Haklarını almak için iş dışında da mesai harcayarak gündeme damga vuran belediye şirket işçileri kadro taleplerinde kararlı. 

Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçileri norm kadroya alınacak mı? Belediye şirket işçilerine kadroda son durum ne? İşte belediye şirket işçilerine kadroda son gelişmeler...

Mustafa Sarıgül belediye şirket işçilerinin sesi oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belediye şirket işçilerinin sesi oldu: 

"Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptım. Belediyelerde şirketlerde çalışan işçi arkadaşlarımın neler çektiğini biliyorum. İşçi arkadaşlarımız kadrolu arkadaşlar gibi aynı işi yapıyorlar ama kadroya alınmıyorlar. Her seçimden önce iktidarlar da diyorlar ki, "Sizi seçimden sonra kadroya alacağız." Seçimler bitiyor, belediyelerde şirkette çalışan arkadaşlarımız unutuluyor. Gelin seçim öncesi demokrasinin güzel bir göstergesini gösterelim. Belediyelerde şirketlerde çalışan bütün işçi arkadaşlarımızı kadroya alalım. Onlar da mutlu olsunlar onlar da evlerine huzurlu bir şekilde gitsinler. Bir kez daha altını çiziyorum. Seçim öncesi belediyelerde şirketlerde çalışan işçi arkadaşlarımızı kadroya alalım, demokrasinin güvencesini gösterelim." 

Belediye şirket işçilerine müjde!

Bengü Türk Televizyonu'ndan Cem Açıkgöz'ün konuğu olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Aydın, birçok müjdeyi de sıraladı ve bakanlıkların bu konularda çalışma yaptığını söyledi.

Finans7'nin haberine göre staj çıraklık, kademeli emeklilik, taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro, maaş düzenlemesi, kamu mühendisleri ile öğretmenlere iyileştirme konularının bakanlıklar nezdinde bilindiğini ve bu konularda çalışma yapıldığını söyleyen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

MHP popülist bir parti değil. Günü kurtarmak isteyen parti değil. Biz 2 düşünüp 1 konuşan partiyiz.

Gayret konusunda en ufak bir şüphesi olmasın bu tür dilek ve temennilerde bulunanlar, beklentiler içinde olanlar.

Cumhur ittifakı olarak o kadar çok kamu kesiminde müjde bekleyen kesim var ki, "Müjde bekleyen, ya da iyileştirme bekleyen kesimler var. Bunlardan bir tanesi de biliyorsunuz ki bu EYT ile ilgili meselelerde bazı konular, kadroya geçişlerde unutulan, gözden kaçmış kesimler var. Kadro bekliyorlar. Hala taşeron şirket üzerinden çalışıyorlar. Biri bu.

Diğeri de stajyerlik çıraklık süreçlerinin bu sürece katkı olarak eklenmesi, bununla da belirli bir kesimin mağduriyeti giderilecek.

Bunu inanın Türkiye'de ekonomiyi elinde bulunduran kadro da biliyor biz de hatırlatıyoruz. Gerekli bakanlıklara bunları iletiyoruz. Kamu mühendislerinin iyileştirme beklentisi var. Öğretmenlerin beklentileri var. Bunlar takibe alınmıştır.

Sorunumuz fazla. Öncelikler var. Şu maaş düzenlemelerinden sonra mahalli seçimler var. Ondan sonra."

Belediye şirket işçilerinden Murat Kurum'a çağrı!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bu hafta sahaya indi. Sabah saatlerinde Eyüpsultan ilçesinde temaslarda bulunan Kurum, daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in türbesi ile İBB’nin eski başkanlarından Kadir Topbaş’ın mezarını ziyaret etti.

Kurum sonrasında ise Üsküdar’a geçerek Tarihi Balıkçılar Çarşısı’nda esnaf ziyareti yaptı. Burada Kurum’un yanına yaklaşan bir vatandaş, İBB tarafından işten çıkarıldığını söyledi.

Kurum bunun üzerine, “İşten çıkarılan arkadaşları geri alacağız ve onların yaptığı gibi haksız yere hiç bir arkadaşımızı da işten atmayacağız.” açıklamasını yaptı.

Murat Kurum'un bu açıklamasının ardından uzun süredir kadroya alınmayı bekleyen belediye şirket işçileri Kurum'a çağrıda bulundu.

Torba yasadan kadro çıkacak mı? Belediye şirket işçileri bekliyor...

Ekonomi uzmanlarına göre, Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelecek Torba Yasa'da TYP, KİT, taşeron, belediye şirket işçilerine kadro meselesi de bulunacak. Taşerona kadro sorunun tam olarak çözülüp çözülmeyeceği bilinmezken yüz binlerce işçi geride kimse bırakılmadan tüm taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesini istiyor. 

Ancak torba yasanın açıklanan maddeleri arasında TYP, KİT, taşeron, belediye şirket işçilerine kadro hakkında bir gelişme bulunmuyor. Meclis çalışmalarına tekrar 16 Ocak tarihinde başlayacak ve torba yasa kanun teklifi ele alınacak. 

Belediye şirket işçilerinin tepkisi ses getirdi: Ergün Atalay'dan geri adım!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, çalışanlardan alınan gelir vergisi tarifesi, taşeron sorunu ve kamu işçileri konusunda önemli mesajlar verdi. Çalışanlardan alınan gelir vergisi tarifesinin adaletli bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Atalay, taşeronlara kadro sözünün hayata geçirilmesi için de çağrıda bulundu. "Seçim öncesi verilen sözler tutulmalı" dedi. Atalay'ın taşerona kadro açıklaması ise belediye şirket işçilerinin tepkisini çekerken tartışmalara yol açtı. 

Genel seçim öncesi hem iktidar hem de muhalefet söz verdi. Ama şu an kimsenin sesi çıkmıyor. 90 bin taşeron var. Bunların kadroya geçmesi için sözler tutulmalı.

Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kendilerine verilen kadro sözlerinin tutulmasını bekleyen 600 bini aşkın belediye şirket işçisi her platformda mücadeleye devam ederken siyasilerin de vaatlerini tutmasını talep ediyor.

Ancak Atalay'ın uzun zamandır kadro bekleyen belediye şirket işçilerine değinmemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Norm kadroya alınmayı bekleyen belediye şirket işçileri Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a tepki göstererek istifa çağrısında bulundu. 

Belediye şirket işçilerinin tepkisi büyük ses getirirken Atalay'ın bugün yaptığı açıklamalar gündeme damga vurdu. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Çırağan Sarayı'nda "Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda yaptığı konuşmada, iş kazalarındaki işçi ölümlerine dikkati çekti.

Atalay "Çöp arabasının arkasında iki tane kardeşimiz var, inanın ikisinin arasında 10 bin lira fark var. Biri kamyonun sağında biri solunda duruyor. Biri şirket elemanı, biri belediyenin elemanı." dedi.

"İşçi ve iş sağlığıyla ilgili düzgün şekilde yatırım yapanlar var mı? Tabii ki var, onların büyük çoğunluğu bu salonda. Bir sürü işveren örgütü var, TİSK'te örgütlüyüz. Diğer işverenler, ilk fırsatta imkan olsa 'Sendikalar kapansa da olur' dedikleri zaman da oluyor." diyen Atalay, memur ve işçi emeklilerine yönelik maaş zamlarının farklı olmasını doğru bulmadığını da vurguladı.

Atalay, "Çöp arabasının arkasında iki tane kardeşimiz var, inanın ikisinin arasında 10 bin lira fark var. Biri kamyonun sağında biri solunda duruyor. Biri şirket elemanı, biri belediyenin elemanı." diye konuştu.

Görevinin bu tarz yanlışları söylemek olduğunu belirterek, "Benim bir yılda iki maaşımı vergiden dolayı alıyorlar. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok." ifadesini kullanan Atalay, Türkiye'de az gördükleri yüzde 14 sendikalaşma olmasının en büyük sorumlularının kendileri ile birlikte HAK-İŞ ve DİSK olduğunu dile getirdi.

İşçisi, memuru, işsizi bu ülkenin yüzde 65'i olduklarını ancak mecliste kendilerinden kimse bulunmadığı için kale alınmadıklarını söyleyen Atalay, 20 senedir şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için kapı kapı dolaştıklarını, Kovid-19 salgınının ardından gıdanın öneminin görüldüğünü, özelleştirilmeyen fabrikaların sayısının çok az kaldığını, sendikalaşmanın önemli olduğunu ve sendikalaşmayı itibarsızlaştırmayı doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

Vatan Partisi belediye başkan adayı duyurdu: Belediye şirket işçilerine kadro vereceğiz!

Vatan Partisi’nin 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkan Adayı Murat Demirbaş oldu. 

Demirbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçime dair vaatlerini açıkladı. Uzun zamandır kadroya alınmayı bekleyen belediye şirket işçilerine seslendi.