Bilim insanları, dışarıda bir yerlerde kendi evrenimizi yansıtan ve yaptığımız neredeyse her şeye karşılık veren bir "anti-evren" olabileceğine inanıyor. Eğer bu Anti-Evren fikri doğruysa, karanlık maddenin neden var olduğunu açıklayabilir.

90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor! 90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor!

"BÜYÜK PATLAMA

Fizikçilerden yeni iddia: Evrende aslında 2 defa Big Bang oldu - Son dakika  dünya haberleri – Sözcü

Bilim insanlarının "anti-evren" olarak ortaya attığı ve bu fenomenlere atıfta bulunduğu "Big Bang”, kozmologlar tarafından araştırıldı.

Bilim insanları, saati, evrenin en başlangıcına mümkün olduğunca yakın bir zamanda geri almaya çalıştı. Çoğu insan maddenin patladığını düşünüyor Bununla birlikte, sıcaklığın o sırada aşırı sıcak mı yoksa aşırı soğuk mu olduğu konusunda farklı bakış açılarına sahiptir. 

Patlamadan önce ne olduğu konusunda da fikir ayrılıkları var. Big Bang'in çok daha büyük bir yükseliş eğiliminin sadece devrilme noktası olması mümkün mü? Trambolin üzerinde zıpladığınızı ve ayaklarınızın neredeyse altınızdaki yere değdiğini düşünün; şimdi sadece yukarı doğru sıçramayı gördüğünüzü hayal edin; sıçramanın ilk, aşağı doğru yarısı olmadan değersizdir!

Böyle bir fenomen varsa, bilim adamları karanlık maddeyi Büyük Patlama'dan bile daha şaşırtıcı bulabilirler. Bunun nedeni, karanlık maddenin esrarengiz bir bulmacayı çözmede çok önemli bir bileşen olmasıdır. Çevremizdeki evren milyarlarca yıl önce değil de bugün nasıl oluştu? Evrenin çoğunluğu karanlık maddeden oluşuyor, ancak onu hiçbir yerde göremedik.

ANTİ-EVREN TEORİSİ

Anti Evren' Teorisi: Zamanın Geriye Gittiği Bir Evren - Haberler - TamgaTürk

Bilim insanlarıın yeni bulduğu “anti-evren”in bizimkinin yanında geriye doğru var olması mümkün mü? Öyle olsaydı, evrenimizin zamanda "ileri" gitmesi gibi, Big Bang'den önce de zamanda "geriye" yayılırdı. Kanada, Ontario'daki Çevre Teorik Fizik Enstitüsü'nden araştırmacılar, Annals of Physics dergisinde geçen ay yayınlanan yeni bir makalede Big Bang'in önceden düşünülenden daha küçük ve daha simetrik olabileceğini savunuyor.

Araştırmacılar, "Diğer şeylerin yanı sıra, bu hipotezin dikkate değer bir sonucunu, yani kozmolojik karanlık madde için oldukça ekonomik yeni bir açıklamayı ayrıntılı olarak açıklayacağız" diye açıklamalar yaptı. 

İki önce ve sonraki evreni gerçekten simetrik hale getirmek için, kozmos hakkındaki mevcut bilgimize bir parçacık eklememiz gerekir. Bugün sadece yerçekimi ve zayıf etkileşime dahil olan ekstra küçük gizemli parçacıklar olan nötrinolar bilinmektedir. Eğer dünyamız Big Bang'den geriye doğru giden bir evren tarafından yansıtılıyorsa, o zaman karanlık madde "sağ-elli" bir nötrino olabilir. Sağlak, nötrinodaki hareketin yönünü ifade eden bir terimdir. Diğer evrende, solak nötrinoların zıt kutbu olurdu.

Bu kulağa vahşi ve baş döndürücü şeyler gibi geliyorsa haklısın. Bununla birlikte, bu tür yeni teoriyi kullanan yineleme, kozmolojinin önemli bir yönüdür. Bilim insanlarının bir sonraki teorik adımlarının ne olması gerektiğine karar vermek ve değerlendirmek için mevcut, yayınlanmış fikirlere ihtiyacı var. Bunu gözlemlerinize ve ölçümlerinize açıkça yanıt vererek yapmak çok daha kolay. Bu, zaman içinde uzayı ve evreni incelemek için anlayışımızı genişletirken ve daha karmaşık teknikler geliştirirken hoş bir fikir izi sağlar.

breezyscroll haber sitesinden Türkçe'ye çevrilmiştir.