Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, bugünkü seansta açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanacağını duyurdu.

Borsa yeni güne nasıl giriş yaptı?

BIST 100 endeksi, dün satış ağırlıklı bir seyir izlemesinden sonra günü yüzde 0,14 değer kaybıyla 2.172,48 puandan tamamladı.

Kızıldeniz'deki gerilim doğalgaz ticaretini durma noktasına getirdi Kızıldeniz'deki gerilim doğalgaz ticaretini durma noktasına getirdi

Bankacılık endeksi yüzde 0,22 gerilerken, holding endeksi yüzde 0,73 artış. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,94'le ulaştırma, en çok kaybettiren yüzde 1,38'le turizm oldu.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel pay piyasaları için başlıca risk unsuru olmaya devam ettiğini yapılan müzakerelerin risk algısını törpülediğini söyledi.

Müzakere haberleri ve Çin'de artan Kovid-19 vakaları nedeniyle başta petrol olmak üzere emtia fiyatları dün sert gerilediğini analistler, bugün daha sakin bir seyir izliyor.

Analistler, bugün İstanbul'da Rusya ve Ukrayna yetkilileri arasında gerçekleştirilmesi beklenen görüşmeden gelecek haberlerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirterek, Amerika Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin konuşmalarının da gündemde olduğunu bildirdi.

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, bankanın genel kurul toplantısında yapacağı konuşmanın takip edileceğini analistler, veri gündeminde Amerika'da tüketici güven endeksi, JOLTS açık iş sayısı ve konut satışlarının öne çıktığını dile getirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.150 ve 2.130 seviyelerinin destek, 2.195 puanın direnç konumunda olduğunu söyledi.