Karatay, yaz mevsiminde özellikle şu dört meyveden uzak durulması gerektiğini söyledi. İlaçsız meyve bulmanın çok zor olduğu büyükşehirlerde meyve yerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalara da değinen uzman isim açıklamalarına kiraz meyvesi ile başladı.

‘’Şeker Hastaları Kirazdan Uzak Dursun’’

Şeker hastalarının, kirazdan uzak durması gerektiğini belirten Karatay, ‘’ara öğün tehlikeli" diyerek, "Akşam yemeğinden sonra meyve yemeyin, tehlikeli" ifadelerini kullandı.

‘’Aman Dikkat! Çok Fazla Şeker İçeriyor’’

Kayısının zerdaliye göre çok daha fazla şeker içerdiğini söyleyen Karatay "Mümkünse zerdali tüketin" dedi. Nektarinin genetiğiyle oynandığını belirten ünlü doktor bu meyveden ziyade şeftali tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

İlaç kullanırken dikkat! Uzman isim uyardı: Doğru bildiğimiz yanlışlar neler? İlaç kullanırken dikkat! Uzman isim uyardı: Doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

İşte O 4 Meyve!

Ürik asit ve trigliserid yüksekliği yapması sebebiyle kavun, karpuz, incir ve üzümün dikkatli tüketilmesi gerektiğini özellikle önerdi.

‘’Sağlıklı İnsanlar Da Tüketirken Dikkat Etmeli’’

Sadece hasta insanların değil sağlıklı insanların da bu dört meyveye dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Böğürtlen, mürdüm eriği ve karadut gibi koyu renkli meyvelerin tercih edilmesini tavsiye etti.