Af çıkacak mı? sorusu, mahkum ve yakınları tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Genel af beklentileri 7. Yargı Paketi ile beraber artmıştı. Adalet Bakanlığı'nın çalışmaları ile 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Düzenlemede dikkat çeken maddeler arasında çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi oldu. 7. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesi detayları açıklandı. 

Hapishaneler, mahpuslar ve hapishane personeli hakkında açıklama - TİHV -  Türkiye İnsan Hakları Vakfı

7. YARGI PAKETİ İLE AF ÇIKACAK MI?

Genel af beklentileri devam ederken 7. Yargı Paketinde genel afla ilgili bir madde yer almıyor.

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

TBMM Genel Kurulu, 27 Mart Pazartesi günü 7'nci Yargı Paketi; 'İcra İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'ni görüşmek üzere toplanacak. 21 farklı kanunda değişiklik öngören yasa teklifi, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilgili cezaların artırılması, çocukları hasta olan kadın mahkumların cezasının ertelenmesi, konutlara icra işleminin hakim kararıyla yapılması, evde kullanılan ortak eşyanın haczedilmesinin önüne geçilmesi, kira uyuşmazlıklarında arabulucu uygulanmasının zorunlu hale getirilmesine ilişkin düzenlemeler öngörüyor.

Cem küçük hakkında hapis istemi

TV100’de Özgür İfade programına katılan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel af çıkarabileceğini iddia etti.

"ERDOĞAN GENEL AF ÇIKARABİLİR"

Erdoğan’ın seçimi bıçak sırtında gördüğünü dile getiren Cem Küçük, "Tayyip Bey seçimi bıçak sırtında gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili bir şey gelebilir, sabah böyle bir haber aldık, kesin değil ‘Konuşuluyor’ dendi" ifadelerini kullandı.