Belediyede uzun yıllar boyunca taşeron olarak çalışan işçiler kadroya geçmek istiyor. Belediye şirket işçileri, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca verilen taahhütlerin yerine getirilmesini talep ediyorlar. Bu sorun, belediyeye yıllarını vermiş olan işçiler için büyük bir endişe kaynağı olmaya başladı.

Uzun yıllar boyunca belediyelerde taşeron olarak görev yapmış olan işçiler, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca verilen taahhütlerin yerine getirilmesini talep ediyorlar. Açlık sınırının altında bir gelirle çalışan binlerce işçi, kadro beklentilerini sürdürürken, bazı belediyeler bu süreci yavaşlatma eğiliminde görünüyor. İşçiler, belediye şirketlerinde de 4D norm kadro uygulamasının hayata geçirilmesini istiyorlar. 4D statüsündeki işçiler, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu yerine 4857 Sayılı İş Kanunu'na tabi olarak bu bağlamda özlük haklarına sahip bir şekilde çalışıyorlar.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Cemal Eğin'den destek paylaşımı

Siyasetçi Eğin, yaptığı paylaşımda, ''Madem belediye işçi çalıştırıyor madem buna ihtiyaç var #NEDEN kadro verilmiyor?…'' diyerek belediye şirket işçilerinin sesini duyurdu.