Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, belediye şirketlerinde taşeron zabıtaların 657 sayılı kanuna tabi tutulmamasının ardından sert çıktı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadro yetersizliği nedeniyle diğer birimlerimlerde görev yapmakta olan zabıta işçilerine yönelik, ''Zabıta'nın Taşeronu Olmaz'' sözleriyle desteğini dile getirdi.

Süleyman Girgin (@sgirgin48tbmm) / X

Taşeron olarak çalışan zabıta personelleri kadro yetersizliği nedeniyle diğer birimlerimlerde görev yapmakta olan memur personellerdenden zabıta memurluğuna atanma şartlarını taşımayanlar, zabıta memuru olarak görevlendirilmek istenilmektedir. 

Beykoz'da zabıta alımı sonuçları açıklandı

657 sayılı kanuna göre kadroya geçme hakları bulunan zabıtaların, bu haklarına yönelik çalışma başlatılmamsı, hem zabıtaların hem de çeşitli partilerin milletvekileri tarafından tepki çekti. Peki kadroya geçirilecekler mi?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak

CHP MİLLETVEKİLİNDEN TAŞERON ZABITALARA BÜYÜK DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, zabıtaların kadroya geçirilmemesinin ardından sert tepki gösterdi. Girgin yapmış olduğu açıklamada, ''Bu Sorun Çözülmedi… Zabıta'nın Taşeronu Olmaz. Zabıta Teşkilatı bir bütündür. Belediyelerde hukuksuz çalıştırılan 11.500 Yardımcı İşçi Zabıta Kadro bekliyor,'' diyerek vermiş olduğu desteği dile getirdi.

MEHMET AKİF CENKÇİ'DEN TAŞERON ZABITALARA MÜJDE!

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Akif Cenkci, partisinin 2024 belediye seçimlerinin ardından, taşeron zabıtalar konusunu ele alarak vaatlerini bir bir sıraladı.

Mehmet Akif Cenkci (@ma_cenkci) / X

Cenkçi yapmış olduğu açıklamada, seçim vaatlerini dile getirerek şunları kaydetti:

''Taşeron işçilik sistemi 21. Yüzyılın ayıbı, insan ticaretinin ise ne yazık ki meşrulaştırılmış halidir,'' diyerek taşeeron konusu hakkında tepkilerini dile getirdi.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Vatandaşların taşeron olarak çalıştırılmasının 21. Yüzyılın ayıbı olarak gören Cenkçi'nin seçim vaatleri arasında şunlar bulunuyor;

  1. Belediye Şirketi İşçileri Kadro Alacak
  2. Taşeron Zabıta Sitemi Kaldırılacak
  3. İlave Tediye Hakkı Derhal Verilecek
  4. Re’sen Emekliliğe Sevk Edilmeleri Sonlanacak 
  5. Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi Hakkı Tesis Edilecek 
     

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.