Aydın'ın Efeler ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP'den istifa etti, görevine bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğini söyledi.

İstifa kararını bir basın toplantısı düzenleyerek Nevzat Biçer Nikah Salonu'nda açıkladı.

Kılıçdaroğlu'na sitem etti

Açıklamasında  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sitemkar bir şekilde seslenerek "Kılıçdaroğlu Aydın'a üç kere geldi, Aydın İl Başkanlığı'na. Efeler Belediyesi'ne bir kere bile gelmeden sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Alelacele Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeniden aday olduğunu açıkladı. Ne bu telaş Sayın Kılıçdaroğlu? 500 kilometre adalet için yürüyen Sayın Kılıçdaroğlu, parti içindeki adaleti sağlayın dedim hiç birşey çıkmadı" dedi.

Belediye başkanı adaylarının belirlenme yetkisinin parti meclisine ait olduğunu ifade eden Atay, sözlerine Kılıçdaroğlu'nun acele ve telaşlı bir şekilde tavır almasından yakınarak, "Parti tüzüğümüz gereğince adayların belirlenme yetkisi parti meclisine ait, genel başkana ait değil. Sayın Kılıçdaroğlu sizin böyle bir yetkiniz yok. Başkası da aday değilken, rakibi de yokken bu ne telaş, yetkisiz olarak açıklama gereği duydunuz." şeklinde devam etti.

Özlem Çerçioğlu'nun ihaleye fesat karıştırmadan dolayı açılmış davası olduğunu söyledi

Kılıçdaroğlu'nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu diğer belediye başkanlarına örnek gösterdiğini ifade eden Atay, şöyle konuştu:

Sinan Ateş soruşturması tamamlandı! Son durum ne? Sinan Ateş soruşturması tamamlandı! Son durum ne?

"Sayın Kılıçdaroğlu aman ha, beni karıştırma. Ben hiçbir şeyini örnek almıyorum onun. Sizin herhalde bilginiz yok. Özlem Çerçioğlu'nun belediye başkanlığı süresince yaptığı işlerden dolayı hakkında asliye ceza ve ağır cezada davaları var. Kendisi ile ilgili olan suçlamaları da bilmeyebilirsiniz. İhaleye fesat karıştırma, özel ve resmi belgede sahtecilik, edimin ifasına fesat karıştırmak gibi ağır suçları kapsamaktadır."

Kendisinin sicilinin temiz olduğunu belirtti

Görevde olduğu süre boyunca 21 kere denetimden geçtiklerini ve haklarında hiçbir dava açılmadığını belirterek "Tek bir soruşturmamız var o da benim madalyam. Dava danıştaydan kesinleşmedi. O dava da jeotermal tesislerine ruhsat vermediğim içindi. Bununla ilgili seçimden önce söz vermiştim, sözümün arkasındayım" dedi.

Efeler ilçe kongresindeki delege seçimlerinin de parti tüzüğüne aykırı yapıldığını, Özlem Çerçioğlu tarafından baskı yapıldığını iddia eden Atay, sözlerine şöyle devam etti:

"Aydın ilimizde Cumhuriyet Halk Partisi yoktur. Özlem Çerçioğlu partisi vardır. Ben de bu partiden istifa ettim. Görevimi bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğim. Hayatımı verdiğim bu partiden istifa etmenin zorluğunu biliyorum. Ama bu benim hayatımı verdiğim parti değil, Özlem Çerçioğlu'nun çalıp genel başkanla beraber yürüteceği bir parti konumuna geldi."