CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Meclis Genel Kurulu'nda AKP'nin önerisi ve MHP'nin desteğiyle tatil ilan edildi. EYT için verilen sözleri hatırlatan CHP'li Özgür Özel, "EYT'lilerle ilgili düzenlemeyi yapmadan gidiyorsunuz" dedi.

Özel, "Elimde AK Parti Grubu’nun grup önerisi var, bu birazdan oylanacak. Bu grup önerisinin Türkçesi ne biliyor musunuz? Verilen sözler tutulmadan sene kapatılıyor. Grup önerisi diyor ki ‘Anayasa'ya açık aykırı, Anayasa'ya karşı suç işleme torbasını bu hafta hallediyoruz, gelecek hafta çalışmıyoruz' Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne oldu? Bir bakan öyle konuşuyordu. Söz verdiniz, '2022 bitmeden Meclis’ten geçecek' diye. Emeklilikte y-Yaşa Takılanları boynu bükük bırakıp, yılbaşı gecesi yeni yıla mutlulukla gireceklerine endişeyle, tedirginlikle girmelerini sağlayacak bir grup önerisi getirmişsiniz" sözleriyle tepki gösterdi. 

"Biz, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da herhangi bir ayrımı, herhangi bir kısıtlamayı, özellikle yaş sınırlamasını kesinlikle kabul etmiyoruz" diyen Özel, "MHP’nin 5 yıl önce, 4 yıl önce verilmiş kanun teklifi var. 4 yıldır insanlar bunu bekliyorlar. Siz dediniz ki ‘Seçimi kaybedeceğimizi bilsek geçirmeyeceğiz' Onlar da size uydular, gördünüz seçim gidiyor, ‘Şimdi getireceğiz’ dediniz ama 2022 bitiyor, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenlemeyi yapmadan gidiyorsunuz. Ayrıca, sözleşmelilere kadro sözünüz var, sözleşmelilere kadroyu vermeden gidiyorsunuz" ifadelerini kullandı.