Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

CHP Kocaeli Milletvekili adayları Harun Özgür Yıldızlı, İsmet İşeri, Mehmet Ümit Küçükkaya CHP İl Yöneticileri,  İl Kadın Kolları yöneticileri, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Darcan, Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu ile buluştu.

Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Yıldızlı, “Sosyal Güvenlik Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri ile sorunları konuştuk. Çıraklık ve staj dönemlerinde geçen sürenin SSK olarak sayılmaması kabul edilebilir bir durum değil. Aynı işyerinde çalışan iki çıraktan biri eğitim alıyor ve ustalığa ilerliyor. Fakat bu sürede sigortalı sayılmıyor. Bir diğer çalışan ise sadece çıraklık yapıyor, ustalık belgesi almıyor ve yaklaşık 7.5 yıl sigorta primi farkı oluşuyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI SSK BAŞLANGICI OLACAK

Bu sebeple EYT’den yararlanamayan yüz binlerce kimse var. Dernek bünyesinde bir araya gelmişler. Sorunlarını, sıkıntılarını dile getiriyorlar. İlçe başkanımız Gökhan Darcan, milletvekili adaylarımız Mehmet Ümit Küçükkaya ve İsmet İşeri ile birlikte üyelerin sıkıntılarını dinledik. Çözüm önerilerimizi platform başkanı Muhammet Alperen Oruç ve kıymetli üyelerine anlattık. Bu konuda genel başkanımızın da, partimizin de tavrı çok net; “Staj ve Çıraklık Sigortası SSK başlangıcı olacak!”