TBMM Genel Kurulu, CHP milletvekillerinin olağanüstü toplantı talebine gerekli geri dönüşü vermediği için kurul toplanamadı.

TBMM Genel Kurulu, CHP milletvekillerinin sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin genel görüşme açılması talebi üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından olağanüstü toplantıya çağrıldı. Ancak Meclis, gerekli katılım sağlanamadığı için toplanamadı.

CHP'nin isteğiyle toplanması beklenen kurulda Sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin görüşmek üzerine olağanüstü toplanan Genel Kurul'a CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi milletvekilleri katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurulda hazır bulundu.

AKP ve MHP Katılmadı

Olağanüstü toplanma talebine 162 milletvekili katıldı. Meclis Genel Kurulu saat 15.00'te Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından açıldı.

CHP milletvekilleri yoklama yapılırken Genel Kurul salonuna giren ama yoklamaya katılmayan AKP'li milletvekillere "Meclisten kaçmayın “diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplantının düşmesi sonucu TBMM'nin toplanamaması hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'nin bu acı olayları engellemek, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık" şeklinde konuştu.

2 ilde PKK'ya operasyon: 8 gözaltı 2 ilde PKK'ya operasyon: 8 gözaltı

"Sorumlusu AKP ve MHP"

"Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu onlardır."