Çin'deki şiddetli rüzgar, sağanak ve dolu yağışı 31 Mart'tan bu yana 9 şehirde yaklaşık 93 bin kişiyi etkiledi.

Eyaletin başkenti Nançang'daki bir binanın çatısı fırtına sebebiyle uçarken; kentte 2'si 20, biri ise 11'inci kattan düşen 3 kişi hayatını kaybetti.

Nançang'da hayatını kaybeden diğer 4 kişinin ölüm nedenleri henüz belirlenemezken, yetkililer 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.

5 BİN 700 HEKTARLIK TARIM ALANI VE 2 BİN 751 EV HASAR ALDI 

Ölen 2 kişiyle aynı katta yaşayan ve yerel medyaya konuşan bir kişi, rüzgarın etkisiyle uçmamak için uzun süre direnmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Fırtınalar sonucunda 5 bin 700 hektarlık tarım alanıyla 2 bin 751 ev zarar görürken, 800'den fazla kişi de evlerinden tahliye edildi.

Ciangşi Meteoroloji Servisi, 31 Mart'ta fırtına nedeniyle oluşan rüzgarların saatteki hızının 127,8 kilometreye ulaştığını duyurmuştu.

İsrail ve Filistin’in kaderi yarınki davada belli olacak! Almanya desteği sonlandırabilir İsrail ve Filistin’in kaderi yarınki davada belli olacak! Almanya desteği sonlandırabilir

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, dün fırtınadan kaynaklı yağmurlar için verilen seviyelerin en düşüğü olan "mavi alarm", hava koşulları için ise 2'nci seviye olan "sarı alarm" uyarısını tekrarlamıştı.