Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi

Asgari ücrete aralık ayında yapılan ilk zamdan sonra temmuz ayında da ara zam bekleniyordu. En son 4250 lira olan asgari ücrete ne kadar zam geleceği tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

"Asgari ücret 5500 TL oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için yapılan ara zammı açıkladı. Son dakika bilgisine göre, asgari ücrete %30 oranında artış geldi. Yeni asgari ücret net 5500 TL olacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücreti şu ifadelerle açıkladı:

"Yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayı itibariyle geçerli olmak üzere %30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza ve geliri buna endeksli tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Biraz önce de vurguladığım gibi bu bir ara artıştır. Asıl asgari ücret tespitini inşallah yılbaşında yeniden gerçekleştireceğiz."