Erdoğan, partisinin Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingdeki konuşmasında, Ordululara 14 Mayıs seçimlerinde tercihlerini Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullanma çağrısında bulundu.

Mitinge katılanlar, Erdoğan'ın "Ordu, 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz, 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz, Türkiye Yüzyılı'nın inşası için 'bismillah' diyor muyuz, Türkiye Yüzyılı için 'Doğru adımlarla yola devam' diyor muyuz?" sorularına "evet" diye yanıt verdi.

BİZ BU KISIR DÖNGÜYÜ KIRDIK

Erdoğan, Cumhuriyetin ilk asrında vesayet, darbe, terör, koalisyon, ekonomik kriz, sosyal gerilim gibi nedenlerle altın kıymetindeki yılların kaybedildiğini söyleyerek, "Biz bu kısır döngüyü kırdık. Milletimizle birlikte bize dikilen deli gömleğini yırtıp attık. Asırlar sonra devletimizi yeniden güçlü, ülkemizi yeniden mamur, milletimizi yeniden müreffeh hale getirdik. Bunu da ülkemizin 81 ilinin tamamında gerçekleştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirdikleri demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla ülkenin asırlık kayıplarını telafi ettiklerini belirtti.

Daha sonra AK Parti tarafından yapılan eser ve hizmetlerin gösterildiği video yayımlandı. Videonun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"CHP'li komşulara falan sorun, 'Bay bay Kemal acaba bu ülkeye ne yaptı? 10 tane büyükşehir belediyesi var, orada neler yaptılar? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da ne yaptılar?' Şimdi takmış peşine onları, dolaştırıyor. Yaptıkları bir şey yok. İstanbulluyum ve İstanbul'un büyükşehir belediye başkanlığını yaptım. CHP demek nedir? Çöp, çukur, çamur ve susuzluk. İstanbul'u Ordulu kardeşlerim iyi bilir. Çöpten, çukurdan, çamurdan, susuzluktan biz kurtardık."

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e: Özür dilemesi lazım AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e: Özür dilemesi lazım

ÜLKEMİZİ DAHA YUKARIYA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ne kadar özetlerlerse özetlesinler yaptıklarının saymakla bitmediğini belirten Erdoğan, "Bir de yapacaklarımız var. Seçim beyannamemizde önümüzdeki dönem için yüzlerce, binlerce yeni projeyi milletimizin takdirine sunduk. Biz, birileri gibi öyle aklımıza eseni söylemeyiz ama söylediğimiz her şeyi de yaparız." dedi.