Emeklilikte Yaşa Takılanalr (EYT) ile ilgili düzenleme Meclis'ten geçerek yasalaştı. 20 yıldır büyük bir sorun haline dönüşen EYT kördüğümü çözüldü ancak geride emekkli olmak isteyen mağdur kitleler bırakıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Bunlar bir çalışan değil, öğrencidirler” diyerek kapıyı kapatmıştı. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan da 28 Aralık günü yaptığı konuşmada çıraklık ve stajyerlerin durumuna değinmemişti. Bu izlenime göre hükümet staj sigortasıyla ilgili yeni bir düzenleme getirmeyecek. 

SEÇİME 4 GÜN KALA BİLGİN KARARINI DEĞİŞTİRDİ VE YEŞİ IŞIK YAKTI

Seçime 4 gün gibi kısa bir süre kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj ve çıraklık konusunda yeşil ışık yaktı.  Bakan Bilgi EYT staj sayılacak mı sorusuna canlı yayında verdiği ‘bakarız’lı mesajla sinyal verdi.

 Bilgin dün katıldığı Haber Global canlı yayınında, “Çıraklık biraz farklı bir konu, onlarla ilgili bir değerlendirme yapılabilir ama staj tamamen farklı bir konu. Staj iş akdini kapsayan bir şey değil, eğitimin bir parçası.” şeklinde konuştu.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

KILIÇDAROĞLU BİR ADIM DAHA ÖNDE

Her ne kadar hükümet konuyu ele alacağını söylese de somut bir adım atılmış değil. Prim ve yıl şartını karşılamalarına rağmen 8 Eylül 1999’da yasanın değişmesiyle emeklilik yaşlarının gelmesini bekleyen kişiler yönünü 2023 Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirmiş durumda. 

 "Vaadlere karnımız tok" diyen mağdurlar Millet ittifakının her fırsatta staj ve çıraklık konusunu dile getirmesiyle Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık yaktı.