Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan turu başlıyor...

"Avrupa aslında ektiğini biçiyor"

Erdoğan, Avrupa'da gündemde olan doğalgaz krizine yönelik gelen soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Tabii Avrupa aslında ektiğini biçiyor.

"Putin de elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır"

Sayın Putin’e karşı Avrupa’nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin’i de onlara karşı ‘siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım’ noktasına getirmiştir. Putin de elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Bunların da en önemlisi doğal gazdır.

"Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecek"

Ve maalesef istemeyiz ama böyle bir durum şu anda Avrupa’da gelişiyor. Ve Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok."

Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor

Sırbistan-Kosova gerginliği

Mitrovica, Sırpların ağırlıkla olduğu bir bölge. Bu bölgede bugün değil, geçmişten bu yana maalesef arzu edilmeyen sıkıntılar hep yaşandı.

Tabii orada ağırlıkta şu anda da 3 başkandan bir tanesi durumunda olan isim vermeme gerek yok değerli arkadaşımız. Bu sırada kendileri ile de bundan önceki görüşmelerimizde gerek Türkiye’de gerekse Bosna Hersek'te bize karşı çok olumlu yaklaşımda bulunarak yani Türkiye’nin bu noktadaki yaklaşımlarına ben de olumlu bakarım gibi ifadeleri hep var.

Bu seyahatte büyük ihtimalle bu konuyu da tabii Vucic ile ayrıca görüşeceğiz. Temennimiz odur ki oradaki sıkıntıları da Vucic'in ağırlık koymasıyla aşarız diye düşünüyorum."