11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke olarak yaraları sarmak için seferber olmuşken depremin bıraktığı maddi ve manevi enkazın etkileri devam ediyor.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da meydana gelen deprem felaketinde zor durumda kalan vatandaşlar için sadece Türkiye'nin değil dünyanın dört bir yanından yardımlar geldi. 

Depremin ardından 8 ay gibi bir süre geçmesine rağmen depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da ise hayat normale dönmüş değil. Eğitim de mevcut şartlar altında devam ettirilmeye çalışılıyor. 

Bakan Tekin öğretmenlik kanunu hakkında: Önümüzdeki hafta komisyon gündeminde görüşülür Bakan Tekin öğretmenlik kanunu hakkında: Önümüzdeki hafta komisyon gündeminde görüşülür

Ancak depremde yıkıma uğrayan birçok özel eğitim kurumu çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. Özel sektörde görev alan öğretmenler ise uzun süredir işsizlikle mücadele ediyor. Depremin ardından yaşadıkları zor günlerin ardından bir de işsizlikle ve atanma stresiyle mücadele ediyor. 

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da görev alan özel sektör öğretmenleri bulundukları ağır koşullar nedeniyle şartsız atama yapılmasını talep ederek yetkililere sesleniyor.