AKP Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, seçim çalışmaları için afişlerinde Türk bayrağını kullanmasının ardından Antalya Muratpaşa CHP ilçe teşkilatı, Muratpaşa 1. ilçe Seçim Kurulu’na itiraz etti. İtirazı değerlendiren Seçim Kurulu, bahse konu afişlerin kaldırılmasına karar verdi.

Çavuşoğlu'nun seçim afişleri, bilboardlardan kaldırılacak.

İtirazı değerlendiren Muratpaşa 1. ilçe Seçim Kurulu'nun kararı şöyle:

“298 sayılı kanunun 58. Maddesinde; ‘Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer bütün matbu üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibarelerin bulunması yasaktır' şeklinde düzenleme yapmıştır.

298 sayılı kanunun 60. Maddesinin 14. Bendi, ‘Vatandaşlar, oy verme gününden önceki otuzuncu günden, propaganda bitimine kadar konutlarına, iş yerlerine veya taşıtlarına, partilere veya adaylara ait, bayrak, afiş poster gibi tanıtıcı malzemeler asabilir veya yapıştırabilir' şeklinde düzenlenmiştir.

Giresun'da uyuşturucu operasyonu! 3 kişi yakalandı Giresun'da uyuşturucu operasyonu! 3 kişi yakalandı

Belirlenen afişlerin Güllük Caddesi'ndeki  bilboardlarda bulunduğu tespit edilerek, bahse konu olan afişlerin kaldırılması kanun gereği olduğu anlaşılmakla itirazcının itirazını kabulüne karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır”