Yaşadıkları mağduriyeti İşçi Haber'e aktaran takipçimiz, 9000 gün prim, 25 yıl hizmet süresi ve 58 yaşa tabi olduğunu belirtiyor. SGK öncesi doğum borçlanması gibi bazı imkanlardan yararlanamadığından ve EYT kapsamına alınmadığından dolayı emeklilikte zorluklar yaşadığını ifade ediyor. Aynı zamanda, çalışan annelere yaş indirimi, prim ve hizmet süresinde indirim yapılması, SGK öncesi doğum borçlanması gibi taleplerde bulunuyor.

Yaşlı annelerin çalışma enerjilerini yitirdiğini ve işsiz kaldıklarında iş bulma konusunda zorlandıklarını belirten takipçi, 58-68 yaş arasındaki annelerin SGK öncesi doğum borçlanması yapamadığını ve emekli olma mücadelesi verirken sağlık sorunlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Ayrıca, az bir prim eksikliği nedeniyle emekli olamayan annelerin yasal haklarına ulaşamamalarından dolayı yaşadığı hayal kırıklığını vurguluyor.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Takipçi, emekli olmayı bekleyen annelerin çoğunun yaşlılıkla mücadele ettiğini ve bu süreçte hak ettikleri emeklilik hakkına ulaşamamalarının büyük bir adaletsizlik olduğunu belirtiyor.