Konya Karatay Ziraat Odası Başkanı ‘’TMO’nun randevu sistemine simsarlar da katıldı. Kart verin, şuraya şu parayı yatırın diyorlar. Bunların hiçbirine güvenmesinler.” diyerek uyarıda bulundu. ‘’TMO ne kart ister, ne para ister. Sadece ELÜS hesabı ister.’’ sözlerinin altını çizerek ikazlarına devam etti.

Dolandırıcıların hedefinde Konyalı çiftçiler var.

Çeşitli yöntemlerle milyonlarca kişiyi tuzaklarına çekmeye çalışan siber dolandırıcılar, bu kez de Konya’daki çiftçileri gözlerine kestirdi.

Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde? Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde?

Konya’da yılda 2 buçuk milyon ton buğday üretiliyor. O buğdayların bir kısmının artık hasat zamanı geldi. Çiftçiler ürünlerini toplarken, dolandırıcılarsa işe koyuldu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesini kopyalayarak çiftçileri tuzaklarına çekmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, “Bu amblem TMO’nun değil, TMO’da zaten banka ya da kredi kartı istemez.” ifadelerini kullanırken öte yandan siber polisler de denetimlerini sürdürüyor. Peki, simsarların bu tuzağına düşmemek için neye dikkat edilmeli? Hangi önlemler alınmalı?

Bu soruya yanıt, Konya Emniyet Müdürlüğü’nden Furkan Fulin’den geldi. “Arama motorları üzerinden yapılan aramalarda ilk siteye tıklanmamalı. Dolandırıcılar reklam vererek siteyi en üste çıkarıyor. Ayrıca sosyal medyada karşımıza çıkan sayfalara da dikkat etmeliyiz. Çünkü orada da reklam veriyorlar ve sitenin başında ‘https’ yazıp yazmadığını mutlaka kontrol etmeliyiz.” diyerek uyarıları yineledi.