İsrail saldırıları sonucu Gazze'de on binlerce insan hayatını kaybederken, ABD Başkanı Joe Biden'ın dondurmacıda yapmış olduğu "ateşkes" açıklamasına tepki yağıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

New York'a yaptığı ziyarette basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını dondurmacıda yanıtlayan Biden, Gazze'de ne zaman ateşkes sağlanabileceğine yönelik soruya, dondurmasını yaladığı sırada cevap verdi. Biden, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır" ifadelerine yer verdi.

ABD Savunma Bakanı ile İsrailli mevkidaşından kritik Refah görüşmesi ABD Savunma Bakanı ile İsrailli mevkidaşından kritik Refah görüşmesi

"DONDURMAYI MİKROFON ZANNETMİŞ"

Biden'ın tavrıyla ilgili yapılan yorumlardan bazılarında şu ifadeler kullanıldı; "Ne kadar kaba bir hareket, orada insanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Bir savaş var! Herifin üsluba bak…", "Burada bir açıklama yapmak için değil, dondurma yemek için bulunduğu aşikar", "Dondurmayı mikrofon zannetmiş", "Allah sizi kahretsin", "Elindekini mikrofon sandığına eminim ama ispat edemem", "Son dondurması olur inşallah."

Editör: Yudum Özel