Belediye şirket işçileri, kadro sözlerinin tutulmasını istiyor. Yetkililerin bu konuda yeterli adım atmaması, işçilerin mağduriyetini artırıyor. Belediye şirket işçileri, kadrolu çalışanlarla aynı işi yapmalarına rağmen eşit haklara sahip olmadıklarını belirtiyor. Norm kadroya geçmek için mücadele eden işçiler, yaşadıkları adaletsizliğe son verilmesini talep ediyor.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Belediye şirket işçileri, 2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı KHK ile taşerondan belediye şirketlerine geçirildikten sonra ikinci sınıf muamele gördüklerini ifade ediyor. Çalıştıkları işin karşılığını alamadıklarını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini beklediklerini söylüyor. Kadro bekleyen işçiler, X'te (Twitter) etkinlik düzenleyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı ve CİMER başta olmak üzere ilgili makamlara dilekçe ve mektup yazan belediye şirket işçileri, kadro hakkı için umutlarını yitirmiyor.

Dr. Ercan Özçelik, belediye şirket işçilerinin kadro talebini gündeme getirdi. Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediye şirket işçilerinin maruz kaldığı olumsuz şartlara değinirken yetkililere çağrıda bulundu. Paylaşım ise şu şekilde: