Açıklamada, bu korsan grubunun son yıllarda Çin ana karasına yönelik siber casusluk faaliyetlerinde bulunduğu ve 10 eyalette, aralarında savunma sanayi, mülki idare, enerji, hidroelektrik ve ulaştırma sektörlerinin de yer aldığı 1000’den fazla kritik ağa yönelik açıkları araştırdığı kaydedildi. Bilgisayar korsanlarının temel bilgi ve teknik istihbarat toplamak amacıyla söz konusu ağlara sızdığı ve çok sayıda siber saldırı düzenlediği belirtildi.
Saldırıların Ölçeği ve Sıklığı Artıyor
Son bir yılda saldırıların ölçeği ve sıklığının artış gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, bu eylemlerin açık bir şekilde taciz ve sabotaj amacı taşıdığı ifade edildi. Çinli siber güvenlik uzmanları, korsan grubun oltalama mailleri, şifre kırma saldırıları ve truva atı virüsleri kullanarak kamusal açıkları hedef aldığına dikkat çekti.
IP Gizleme Taktikleri Ortaya Çıktı
Uzmanlar, bilgisayar korsanlarının ABD, Fransa, Güney Kore ve Japonya’daki internet sunucuları ve bot ağları aracılığıyla IP adreslerini gizlemeye çalıştığını ancak sızdıkları sistemlerde bıraktıkları kodlama kalıplarından tespit edildiklerini açıkladı.
Çin-Tayvan İhtilafı Sürüyor
Çin’in, Tayvan’ı topraklarının bir parçası olarak gördüğü biliniyor. 1949’dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip olan Tayvan ile Çin ana karası arasındaki egemenlik ihtilafı devam ediyor. Pekin yönetimi, son yıllarda Tayvan üzerindeki askeri baskıyı artırırken, Ada’nın ana kara ile yeniden birleşmesi için gerekirse güç kullanabileceğini ifade ediyor.
Tarafların siber saldırılar gibi “gri bölge” taktiklerini son yıllarda daha sık kullandığına da dikkat çekiliyor.
Kaynak: AA