Amazon'un kurucusu bir kez daha Elon Musk'u gölgede bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu. Bezos 2021 sonbaharından bu yana ilk kez Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesine çıktı.

Bloomberg'e göre Bezos'un net serveti 200 milyar dolar, Musk'ın kişisel serveti 198 milyar dolar, LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'unki ise 197 milyar dolar oldu. 

Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengini oldu... Bir yılda 21 milyar dolar  kazandı - Haberler

Bezos, servetinin çoğunu 1994 yılında Seattle bölgesindeki garajında başlattığı e-ticaret devi Amazon'dan elde etti. Ayrıca Blue Origin adlı uzay şirketini kurdu ve Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldı.

Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını Musk'tan geri aldı - Son Dakika  Dünya Haberleri | NTV Haber

Bezos şu an 200 milyar dolarlık bir servete sahip. Musk'ın serveti ise 198 milyar olarak ölçüldü. Buna göre Bezos geçen sene servetini 23 milyar dolar artırırken, Musk 31 milyar dolarlık kayba uğradı. Bu haberin yayılmasıyla, Tesla'nın hisselerinde yüzde 7'den yüksek bir düşüş yaşandı.

Musk, zaman zaman Amazon'u tekel olarak nitelendirerek eleştirdi. 2021'de Musk, dünyanın en zengin insanı olarak Bezos'u geride bıraktığında, Bezos'a sosyal medyada servet sıralamasını işaret eden üzerinde iki numara bulunan gümüş madalyayı gösteren bir emoji gönderdi.

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar... Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar...