Dünya üzerindeki en baskıcı bundan dolayı ziyaret edilmesi imkansıza yakın olan 7 ülkeyi derledik. Politik kargaşalar, sert yasalar ve güvenlik sorunları nedeniyle bu ülkeler, seyahat edilmesi son derece zor yerlerdir.

Dünya üzerüinde seyahat edilebilecek birçok harika yer var. Fakat politik kargaşalar, sert yasalar ve güvenlik sorunları nedeniyle bazı yerler, turistler adına erişilemez ya da ziyaret etmesi son derece zor bir hal alabilir. Bu yazıda, dünya üzerinde ziyaret etmesi neredeyse imkansız olan yedi ülkeyi derledik. İşte o yedi ülke:

1. Butan

Milli Mutluluk Endeksi'ne göre Butan, ülkenin gelişimini ekonomisi ile değil halkının mutluluğu ile ölçüyor. Bununla yanında, Butan hükümeti, yabancı ziyaretçiler konusunda oldukça katı politikalarıyla da tanınıyor. 

Ülke bağımsız gezginlere kapalı ve tüm turistlerin önceden düzenlenmiş bir tura dahil olması gerekiyor. Ayrıca turistler rehber, konaklama, yemek ve ulaşım dahil günlük ücret de ödemelidir.

Butan hükümeti, bu politikanın ülkenin kültürünü ve çevresini korumaya yardımcı olurken aynı zamanda ülke için gelir getirdiğine inanıyor.

2. BRUNEİ

Brunei, Güneydoğu Asya'da bulunan yüzölçümü küçük ama zengin bir ülkedir. Ülke güzel yağmur ormanları ve pırıl pırıl kumsallarıyla bilinirken katı İslami yasaları da oldukça ünlüdür. Brunei bir şeriat ülkesidir. Bu da dışarıdan gelen ziyaretçilerin ülkenin kurallarına uyması gerektiği anlamına gelir.

3. KUZEY KORE

 Kuzey Kore'yi ziyaret eden ziyaretçilerin katı kurallara uymaları zorunlu. Hükümet, tüm ziyaretçilerin faaliyetlerini yakından izler ve ülkedeyken kültürel farklılıklara ve geleneklere dikkat etmek esastır. 

4. ERİTREA

Eritrea ise Afrika Boynuzu'nda yer alan ve senelerdir siyasi bir kargaşaya ev sahipliği yapan bir ülkedir. İfade ve hareket özgürlüğü konusunda ciddi kısıtlamaları olan ülke dünyanın en baskıcı ülkelerinden biridir. Hükümet, medya da dahil olmak üzere Eritrea'daki yaşamın tüm noktalarını kontrol ediyor ve çok sayıda insan hakları yasasını ihlal ediyor. 

İsrail savaş uçaklarının Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi İsrail savaş uçaklarının Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

Ülke, süresiz olarak sürebilen zorunlu askerlik hizmeti ve yargılanmamasına rağmen gözaltında tutulan birçok siyasi mahkumla tanınıyor. Eritrea'ya gelen  ziyaretçilerein bir vizeye sahip olması ve sıkı ülke kurallarına uyması gerekir. Bu Eritrea'da yaşayan yerel halkla beraber iletişim kurmanı engelleyecek bir  hükümet  bakıcısı tarafından refakat edilmeyi de içerir.

5. SURİYE

Suriye'de uzun süredir savaşlar ve isyanlar devam etmekte.Bundan ötürü ülke turistlere kapalı. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Suriye'ye yapılacak olan seyahatlerine karşı tavsiyede bulunan bir siyaset uyarısı yayınlandı. Bu uyarıya göre ülkedeki güvenlik durumu değişken olmakla beraber özellikle kaçırılma, bobalanma ve öldürülme riski yüksektir. 

6. TÜRKMENİSTAN

Türkmenistan, dünyanın en baskıcı ülkelerinden biridir. Orta Asya'da bulunan ülkede özellikle ifade ve din özgürlüğüne dair katı yasalar bulunmaktadır. Ayrıca Türkmenistan'da hükümeti eleştirmek ciddi sorunlara yol açabilir ve internet yoğun bir şekilde izlenerek sansürlenir. 

Bu nedenle Türkmenistan'ı ziyaret etmek oldukça zordur. Ayrıca, ülkede bulunurken her zaman bir tur rehberiyle gezmek zorundasınız, ki bu da ekstra bir gözetim sağlar.

7. SOMALİ

Afrika Boynuzu'nda bulunan Somali, 1991'den beri iç savaş halindedir. Ülke sürekli çatışmalar ve terörist saldırıları ile mücadele etmektedir. Bu yüzden Somali, dünyanın en tehlikeli ülkelerinden birisi olarak görülüyor. ABD ise ülkeye gidecek olan ziyaretçileri terörizm, korsanlık ve adam kaçırma riskleri nedeniyle uyarıda bulunuyor.