Elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri ile ilgili tüm işlemler artık İnternet üzerinden yapılabiliyor. 

Nvidia, İsrailli startup Run:ai'yi satın alacak Nvidia, İsrailli startup Run:ai'yi satın alacak

e-Devlet sistemi (turkiye.gov.tr) üzerinden tüm vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini bürokrasiyle boğuşmadan yapılabilecek. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden  yeni bir hizmeti daha devreye alıyor. 

Yeni uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşın artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleri ile ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.

Vatandaşlar, elektrik, doğalgaz, su ve telekom şirketlerinin hizmetlerini e-devlet'te aktif etmesinin ardından başvuru yapabilecek. 

2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

ABONELİK İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İnternet sitesi turkiye.gov.tr üzerinden şahsınıza tanımlanan TC kimlik numarası ve şifrenizi girin. Ardından abonelikler kısmından başvurunuz için tıklayın. Gereken evrak veya dosyaları tanımlayarak sonuca ulaşabilirsiniz. Örneğin İstanbul ili için ''CK Boğaziçi Elektrik'' araması  yaparak firmanın sayfasından işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz

İSTENEN BELGELER

Kesinlikle istenen belgeler

-Abone veya sayaç numarası

-Kimlik Belgesi 

-DASK numarası veya poliçe

Gerekebilecek belgeler:

-Kira kontratı veya tapu (Adreste başkasının üzerine mevcut bir abonelik varsa)

-Elektrik aboneliği için vekaletname veya yetki belgesi

-

Editör: TE Bilişim