Ak Parti milletvekillerinin imzası ile Meclis’e sunulan ve şubat ayında yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında çıkarılan yönetmeliğe eğitimciler itiraz ediyor.

Yönetmeliğe karşı itirazlarını eylemlerle destekleyen eğitimciler bugün İstanbul Kadıköy İskelesi'nde buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'dijital bağımlılıkla mücadele' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'dijital bağımlılıkla mücadele' açıklaması

Eğitim- İş Sendikası, “Öğretmene Saygı” sloganıyla önceki gün Burdur’da, dün İzmir’de yaptığı eylemi bugün de İstanbul’daki Kadıköy İskelesi’nde sürdürdü.

Yapılan eylemde “Sınav dayatmasından derhal vazgeçilmeli. Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmelidir” ve “MEB! Otur, sıfır” yazılı pankartlar açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kanunu protesto eden öğretmenler için kullandığı “çapulcu” sözüne karşı da “Çapulcu değil, öğretmeniz” sloganları atıldı.

Bu eylemin ardından bir eylem çağırısı daha yapıldı. Eğitim-Sen "Tüm illerden şube başkanlarımızın ve Ankara kitlesinin katılımı ile 8 Eylül 2022 saat 15.00'de MEB önündeyiz. Ankara'daki tüm eğitim emekçilerini bekliyoruz. Birleşirsek kazanırız!" paylaşımıyla eğitimcileri eyleme devam etti.