Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

Ehliyet affı gelişmeleri sürücüelr tarafından ne zaman gelip gelmeyeceği konusunda takip ediliyor. Ehliyet affı TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Düzenlemenin, Meclis'teki kararıyla ehliyet affının Resmi Gazete'te yayımlanıp yayınlanmadığı mağdurlar tarafından aratılıyor. Gözler ehliyet affı çıktı mı, kimleri kapsıyor? sorusuna çevrildi. İşte 2023 ehliyet affı ne zaman çıakcak..

Ehliyet affı son durum gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda vergi affı düzenlemesinin yanı sıra ehliyet affının çıkmasıyla beraber 10 bine yakın sürücünün ehliyetlerine af geleceğini duyurmuştu. Vergi affının yasalaşmasıyla gözler ehliyet affına çevrildi. İşte 2023 ehliyet affı son dakika bilgileri...

CEZA PUANLARI SİLİNİYOR!

Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları, yeni yasayla birlikte kaldırılacak. Bu kapsamların dışında kalan ve ehliyet ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri verilecek.

10 BİNE YAKIN EHLİYETİN İADESİ SAĞLANACAK!

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan "Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

Sürücü belgelerinin affının sağlayacak ehliyet ceza puanı affı düzenlemesi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi. Ehliyet affı detaylarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Vergi dairesindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerini kullandı.

EHLİYET AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Meclis'te onaylanan ehliyet affı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yasalaşarak yürürlüğe girecek.