Ehliyetlerine çeşitli sebeplerle el konulan binlerce sürücü mağduriyetlerinin giderilmesi için 1 Ekimde açılacak olan meclisi bekliyor.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edilecek. Işık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri geri iade edilecek.

İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi

Ehliyet affı mağdurları, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için ehliyet affının çıkarılmasını talep ediyorlar. Geçmişte yaptıkları hatalar nedeniyle ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkı elde etmek için yetkililere sesleniyor.

Konuyla ilgili henüz resmi bir adım atılmadı. Ancak AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Buna karşılık binlerce mağdur sürücü taleplerinin karşılanması için meclisin açılmasını bekliyor.