Trafik kurallarına uymama ve ceza puanı nedeniyle ehliyetine el konulanlar af isteklerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Ehliyet affı çıkacak mı, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Ehliyet af talebinde son duruma odaklanan vatandaşlar ehliyet affının ne zaman ve kimlere geleceğini merakla bekliyor.

CHP VE MHP'DEN EHLİYET AFFI TALEBİ

Geçtiğimiz haftalarda ise MHP ve CHP’li milletvekilleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde, 1 milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet affı talebinde bulunmuştu. ? İşte, o konu hakkında bilgiler...

Kısa bir süre önce TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na MHP ve CHP’li milletvekillerinden dikkat çeken bir öneri gelmişti.  Buna göre trafik kurallarına uymama ve ceza puanı nedeniyle ehliyetine el konulan  sürücüleri ilgilendiren ehliyet affı teklifine yönelik MHP Milletvekili Baki Şimşek, lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını söylemişti. Ancak ehliyet affı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

Geçtiğimiz haftalarda MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce Af çıkarılmasını istedi.

HDP'li eski milletvekilinin yargılanması sürüyor! Tutukluluğu devam edecek mi? HDP'li eski milletvekilinin yargılanması sürüyor! Tutukluluğu devam edecek mi?

CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken,aynı zamanda kamyon tır şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa’da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söyledi. Ancak konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.