MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında ehliyet affı bekleyenlerin taleplerini meclise taşıdı ve bunu Hazine Maliye Bakanı Nebati'ye iletti.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Bugn Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi ele alındı. Bütçe görüşmelerine katılan Bakan Nebati, bakanlığının 2023 yılı bütçesine dair açıklamalarda bulunurken milletvekillerindne gelen talepleri de not aldı.

EHLİYET AFFI SONUNDA GÜNDEME GELDİ

1 milyona yakın kişinin sosyal medya üzerinde her gün paylaştığı ve talep ettiği ehliyet affı bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. Komisyonda söz alan MHP'li Şimşek, "Ehliyet affı mutlaka gündeme alınmalıdır. Yaklaşık 1 milyona yakın insanın alkollü araç kullanmaktan veya ceza puanından dolayı ehliyetlerine el konulmuştur, bunların 300-400 bini şoförlükle geçimlerini temin etmektedir, bunların çoğunun da ceza puanlarından d olayı ehliyetlerine el konulmuştur. Ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara 1 defaya mahsus olarak mutlaka yılbaşından önce ehliyet affı çıkarılması talebimizdir Sayın Bakan, bunu mutlaka Bakanlar Kurulunda gündeme getirmenizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı ve ehliyet affının getirilmesi talebini gündeme getirdi.

Teklifin, AK Parti'nin ittifak ortağı MHP'den gelmesi nedeniyle bunun gündeme alınması ve müjdenin kısa sürede gelmesi bekleniyor.