CHP'nin Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü madde, mahkeme tarafından 28 Eylül’de görüşülecek. Gazeteci Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 28 Eylül'de AYM'de iptal edileceğini iddia etti.

Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü

İPTAL EDİLECEK ANCAK...

Altaylı yazısında 20 yıl önce de aynı verginin getirildiğini ancak iptal edildiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"O gün 'İptal edilir' diye yazdım. Anayasa’nın ilgili maddeleri değişmediğine göre, Anayasa Mahkemesi’nin kendini, kendi içtihadını inkar edecek hali yoktu. Konu biraz geç de olsa CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Anayasa Mahkemesi’nin aslında başvuruyu çok hızlı biçimde, ilk taksit dönemi sona ermeden incelemesi gerekiyordu. Ne yazık ki, bu olmadı.

"EK MTV İPAL EDİLECEK"

Neyse ki, önümüzdeki hafta 28 Eylül günü, bu vergiye yapılan itiraz Anayasa Mahkemesi’nin gündemine gelecek. Eğer Türkiye’de hâlâ bir Anayasa ve hâlâ o Anayasaya bir saygı var ise iptal edilecek. Böylece Kasım sonuna kadar ödemeniz gereken ikinci taksiti ödemek zorunda kalmayacaksınız.

"İLK TAKSİTİN GERİ ÖDEMESİ OLMAYACAK"

İlk taksiti ödeyenlerin parası ise ne yazık ki, geri alınamayacak. Zaten iktidar da büyük ihtimalle bu yasanın iptal edileceğini bile bile çıkardı. İptal edilene kadar ne toplarsak kârdır diye. Ne de olsa, iktidar yanlısı müteahhitlerin affedilen vergilerinin yerine vergi toplamak lazım."