Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.

Acı olayın ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar destek olmak için harekete geçerken Tesla’nın sahibi milyarder işadamı Elon Musk'ın paylaşımı da dikkat çekti. 

Elon Musk, Türkiye’de depremden sonra büyük bir iletişim sıkıntısı yaşandığını ve Starlink uydularını gönderip gönderemeyeceğini soran bir kullanıcıya “Starlink henüz Türk hükümetince onaylanmadı. Space X onaylanır onaylanmaz gönderebilir” dedi.

Meta'dan şaşırtıcı karar! Threads Türkiye'de kapanıyor mu? Meta'dan şaşırtıcı karar! Threads Türkiye'de kapanıyor mu?

Deprem sonrası iletişim hatlarında sıkıntı yaşanmaya devam ediyor. 

AFAD, telefon hatlarının kullanılmaması gerektiği yönünde uyarı yayınladı: “Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.”

Operatör şirketleri ise acil iletişimin sağlanması adına harekete geçti. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, sosyal medya üzerinden depremzedelere acil iletişim sağlandığını duyurdu. İşte operatörlerin paylaşımı: